f64.ro%20

De mai bine de o luna de zile, de cand am trecut la RDS, mi-am achizitionat acest router wireless. De-a lungul anilor am folosit mai multe tipuri si marci de routere wi-fi, unele dintre ele mai performante, altele nu. Marci cum ar fi TP-Link, Asus, D-Link, Edimax sau Serioux sunt cateva dintre cele care imi trec acum prin minte. Asteptand ca echipa celor de la RDS sa ma contacteze in privinta conectarii la reteaua lor, stiind ca nu voi primi un router wi-fi de la ei, am inceput sa caut unul prin magazinele online, un router care sa nu fie nici prea scump, dar sa nu fie nici prea “slab”. Venind echipa mai repede decat m-am asteptat, am folosit pentru cateva zile un Edimax Wi-Fi Router(nu mai stiu exact modelul), care nu putea sa urce mai mult de 6-7 Mbps download si 3-5 Mbps upload, in conditiile in care, prin cablul de retea direct in calculator acesta urca pana la 20-22 Mbps download si 18-25 Mbps upload.

Dupa mai multe cautari si reviewuri citite m-am oprit la acest router, Linksys E900, pe care am decis sa il comand. Fiind la vremea respectiva la pretul de 189 lei la eMag, am decis sa il i-au din categoria resigilate, datorita faptului ca descrierea acestuia spunea ca ambalajul a fost deschis si prezinte urme de zgarieturi – nu le-am gasit/vazut nicaieri, asta dupa intoarcerea lui pe toate partile – pretul fiind de 129 lei in aceste conditii.

Ajuns acasa am pornit spre instalarea lui, lucru care mi-a dat putine batai de cap, pentru ca nu s-a putut instala decat daca am oprit prima data acea cutie(AccEOC) de la RDS si dupa conectarea tuturor cablurilor – cablul din AccEOC in router si alimentarea –  acestea trebuiau pornite pe rand. Prima data routerul, iar apoi AccEOC-ul RDS, asta bineinteles cu CD-ul din pachet introdus in PC, urmand pasii de pe ecran. Trebuie sa mentionez ca nu poti intra in adresa standard(192.168.1.1), decat dupa prima initializare cu pasii mentionati mai sus. Am introdus numele de utilizator si parola de la retea, am definit numele retelei locale si parola de acces, dupa care pasii au fost incheiati cu succes. Primul lucru dupa repornirea routerului si conectarea calculatorului la reteaua creata, a fost un test de viteza, care mi-a aratat aceleasi viteze ca si prin cablu direct.

In tot acest timp de cand folosesc acest router, pot sa spun ca acesta functioneaza foarte bine, are o raza foarte mare de acoperire desi nu are antene externe. Este foarte stabil, nu mi-a pierdut reteaua asa cum o faceau alte routere pe care trebuia sa le repornesc o data la 2-3 zile pentru a functiona din nou. Este foarte mic si usor, iti da impresia unui lucru ieftin, dar pot sa spun ca raportul pret/performante/calitate, este unul corect. Probabil prin faptul ca cei de la Cisco si-au pus amprenta pe acest router Linksys E900, il face unul foarte performant si stabil, chiar daca nu are un pret foarte mare.

© Copyright 2010 - 2016 Adrian Benea . All Rights Reserved.

HostVision HostVision HostVision
evomag.ro
%d bloggers like this: